Omgeving


YouTube Player : <default>

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Nederweert...  

’n Stukje Limburg, gelegen aan het westelijk deel van Midden Limburg, dat verrassend anders is. Met onder meer een karakteristiek centrum, bijzondere monumenten, sfeervolle terrasjes, leerzame musea. Nederweert biedt u natuur, rust en ruimte. Het is er goed toeven: voor zowel de inwoner, recreant en toerist. U voelt zich er snel thuis! 

Recreëren in Nederweert
De schoonheid en sfeer van Nederweert raken ook buiten de gemeentegrenzen bekend. De bekendste trekpleister is het nationale park De Groote Peel; de toegangspoort vindt u aan de rand van het dorpje Ospeldijk. Dit unieke hoogveengebied is rijk aan zeldzame planten en dieren en een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa. Vanuit vogelkijkhutten kunt u van dichtbij de vogels observeren. Vanaf het bezoekerscentrum Mijl op Zeven van Staatsbosbeheer zijn er wandelroutes voor u uitgestippeld. Het bezoekerscentrum geeft u overigens een uitstekend beeld van het heden, verleden en de toekomst van De Groote Peel. Verder is er volop aandacht voor de bijzondere planten- en dierenwereld van de Peel. 

Ook in andere natuurgebieden in en rond Nederweert, zoals het Sarsven, de Banen, De Zoom, de Grote Moost, Wellenstein, de Roeventerpeel en het Weerterbosch, kunt u in alle rust genieten van bossen en vennen. Er zijn uitgebreide fiets-, wandel- en ruiterroutes. 

Andere interesses? In Nederweert kunt u een geitenkaasboerderij, drie oude korenmolens en een oude waterkrachtcentrale bezichtigen. En in Nederweert-Eind vindt u het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, een echt levend museum omdat de oude ambachten er nog met authentieke werktuigen en machines worden uitgevoerd. 
Uniek is de kanalenviersprong. Het kanaal Wessem-Nederweert, de Zuid-Willemsvaart en de Noordervaart komen hier samen. 's Zomers is het jachthaventje gezellig bezet. 
Dan zijn er nog de jaarlijks terugkerende evenementen:  het Moulin Blues Festival dat u elk eerste weekend van mei kunt beluisteren en bekijken, Festeynder op elke tweede zondag in augustus, een festival van oude ambachten in en rond het openluchtmuseum, dat van heinde en verre bezoekers trekt en natuurlijk de jaarlijkse kermis eind augustus.

Kijkt u ook eens op www.deheerlijkepeel.nl en of www.vvv-middenlimburg.nl voor informatie over de streek en tips voor recreatie.